APK IN AMERSFOORT

Wanneer en hoe vaak APK keuren?

Als je in het bezit bent van een auto, is het belangrijk om te weten of en wanneer u deze APK moet laten keuren. Als jouw auto APK-plichtis is, dan kun je niet rijden zonder geldige APK. Doe je dit wel, dan krijgt je een boete van de RDW of de politie. Als je een ongeval krijgt met een ongekeurd voertuig, keert je verzekering mogelijk niet uit.

APK en Onderhoud

Een APK Keuring is niet het zelfde als onderhoud en ook geen vervanging van onderhoud. Op het moment dat jouw auto APK gekeurd wordt, kan het zijn dat er reparaties of aanpassingen moeten worden gedaan om jouw auto goed te keuren. Wij doen dat uiteraard altijd in overleg met jou en zullen je nooit verrassen met allerlei kosten.

Als jouw auto ook aan een grote of kleine beurt toe is, dan kun je de APK keuring daarmee combineren. Bij een grote beurt is de APK zelfs gratis.

Het is sowieso goed om je auto jaarlijks een onderhoudsbeurt te geven, ook als je weinig kilometers maakt. Regelmatig onderhoud van jouw auto verlengt de levensduur en verkleint de kans op problemen onderweg.

Je kunt jouw APK Keuring in Amersfoort direct online inplannen

Herinnering voor de APK-keuring

6 weken voordat de APK van jouw auto verloopt, stuurt de RDW een brief met de vervaldatum van de APK van jouw voertuig. Deze brief komt per post of digitaal in de berichtenbox. Als eigenaar van het voertuig ben je altijd zelf verantwoordelijk voor een tijdige keuring van het voertuig.

Je  ontvangt ook een herinneringsbrief in jouw berichtenbox; wil je deze op papier ontvangen? Dan kun je dat aangeven in de instellingen van de berichtenbox in mijn.overheid.nl.

Daarom De Garage

Als je jouw auto voor APK, onderhoud of reparatie toevertrouwt aan de Garage, dan ben je verzekerd van een service die je verwachtingen zal overtreffen.
Daarbij helpt je mee aan een nieuwe generatie automonteurs; in onze garage werken, naast ervaren automonteurs, ook studenten van de opleiding autotechniek van MBO Amersfoort. Onder begeleiding van deze ervaren monteurs voeren zij reparaties uit en verrichten zij onderhoud aan auto’s.

Onze studenten zijn supergemotiveerd om het vak te leren en jouw auto in perfecte conditie te brengen.
Wij noemen ons niet voor niets de Automakers van de toekomst.

De Garage is een universeel autobedrijf waar je terecht kunt voor onderhoud en reparatie van alle automerken.
Ondanks dat het werk wordt uitgevoerd door meerdere mensen en onder supervisie van ervaren professionals, zul je niet meer betalen dan bij de merkdealer, sterker nog: in de meeste gevallen ben je zelfs goedkoper uit. Het kan misschien iets langer duurt dan je gewend bent, maar wat voor ons telt is het resultaat en dat is een optimaal functionerende auto.

De Garage is gelegen aan de rand van Amersfoort dus zeer goed bereikbaar.

Veelgestelde vragen

De RDW stuurt u 6 weken voordat de APK op uw voertuig vervalt een brief om u te herinneren aan de APK-vervaldatum van uw voertuig. Deze brief ontvangt u of per post of digitaal in uw Berichtenbox.

U blijft als eigenaar van een voertuig altijd zelf verantwoordelijk om een voertuig op tijd te laten keuren.

Ontvangt u de herinneringsbrief in uw Berichtenbox, maar wilt u de brief toch liever op papier ontvangen? Dan kunt u dit bij de Instellingen van uw Berichtenbox op mijn.overheid.nl aangeven.

Als u nu wilt weten wanneer de vervaldatum van uw APK is, doe dan de APK-CHECK

Onze keurmeester bekijkt of uw auto voldoet aan de veiligheids- en milieueisen en of uw auto op de juiste manier is geregistreerd in het kentekenregister.

De APK is een veelomvattende keuring die uitgebreid beschreven wordt op de website van de RDW

Als u graag op tijd wilt zijn voor uw APK, dan kunt u uw auto al vanaf 2 maanden vóór de APK-vervaldatum opnieuw laten keuren. In dat geval blijft de vervaldatum van de nieuwe APK gelijk, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van hoe vaak uw auto gekeurd moet worden). U hoeft uw auto de volgende keer nietopnieuw twee maanden van tevoren te keuren.

Op de site van de RDW kunt u zien in welke frequentie APK gekeurd moet worden.

U krijgt van ons een reparatie-advies indien wij uw auto niet kunnen goedkeuren.
Het is uiteraard raadzaam om dit advies op te volgen. Mocht u echter een twijfels hebben, dan bent u vrij om uw auto elders te laten keuren. Het is echter zo dat alle gecertificeerde keurmeesters op dezelfde punten keuren, waardoor de kans uiterst klein is dat een gebrek door een andere keurmeester over het hoofd wordt gezien.

Een APK keuring kost bij ons altijd € 39,95
Mocht er echter een reden zijn om de auto af te keuren, dan krijgt u van ons een reparatie-advies. De kosten voor reparaties zijn niet inbegrepen in de kosten voor de APK keuring.

Voor een Auto APK in Amersfoort ga je naar
De Garage Modemweg 3 Amersfoort