GROTE BEURT IN AMERSFOORT

Wanneer en hoe vaak een grote beurt

Deze service zul je minder snel moeten uitvoeren in tegenstelling tot de kleine beurt. Bij de grote beurt worden er ook naar meer dingen gekeken. Hierdoor duurt het meestal ook wel langer dan een kleine beurt.

De fabrikant van de auto bepaalt het interval tussen de onderhoudsbeurten. Zij bepalen bij welk aantal gereden kilometers het nodig is om een onderhoudsbeurt te hebben voor je auto. Een grote beurt kan bij 30.000 kilometer zijn, maar dus ook bij 40.000 gereden kilometers.

Verder is het afhankelijk van de leeftijd van je auto; moderne auto’s hebben in de regel minder onderhoud nodig. Heb jij een oudere auto, overleg dan met ons wat het beste is voor jouw auto. Door onze jarenlange ervaring kun je rekenen op een eerlijk en deskundig antwoord.

Wat kost een grote beurt

De prijs van een grote beurt hangt af van het merk, type en de leeftijd van je auto en kan variëren van € 250,- tot € 650,-
Neem contact met ons op voor een prijsopgave.

Gratis APK bij een grote beurt!

Wat omvat een grote beurt

Het controleren van
 • Accu conditie
 • Airconditioning (indien aanwezig) inclusief de hoeveelheid koudemiddel
 • Banden (profiel en beschadigingen)
 • Bougies
 • Complete uitlaatlijn
 • Complete wielophanging
 • Interieurfilter
 • Luchtfilter
 • Remmentest voor en achter
 • Remvloeistof test
 • Ruitenwissers voor en achter
 • Verlichting en afstelling dimlicht
Het bijvullen van
 • Koelvloeistof
 • Remvloeistof
 • Ruitenwisservloeistof

Daarom De Garage

Als je jouw auto voor APK, onderhoud of reparatie toevertrouwt aan de Garage, dan ben je verzekerd van een service die je verwachtingen zal overtreffen.
Daarbij helpt je mee aan een nieuwe generatie automonteurs; in onze garage werken, naast ervaren automonteurs, ook studenten van de opleiding autotechniek van MBO Amersfoort. Onder begeleiding van deze ervaren monteurs voeren zij reparaties uit en verrichten zij onderhoud aan auto’s.

Onze studenten zijn supergemotiveerd om het vak te leren en jouw auto in perfecte conditie te brengen.
Wij noemen ons niet voor niets de Automakers van de toekomst.

De Garage is een universeel autobedrijf waar je terecht kunt voor onderhoud en reparatie van alle automerken.
Ondanks dat het werk wordt uitgevoerd door meerdere mensen en onder supervisie van ervaren professionals, zul je niet meer betalen dan bij de merkdealer, sterker nog: in de meeste gevallen ben je zelfs goedkoper uit. Het kan misschien iets langer duurt dan je gewend bent, maar wat voor ons telt is het resultaat en dat is een optimaal functionerende auto.

De Garage is gelegen aan de rand van Amersfoort dus zeer goed bereikbaar.

Veelgestelde vragen

De fabrikant van de auto adviseert omtrent het interval tussen de onderhoudsbeurten. Zij bepalen bij welk aantal gereden kilometers het nodig is om een onderhoudsbeurt te hebben voor je auto. Een grote beurt kan bij 30.000 kilometer zijn, maar dus ook bij 40.000 gereden kilometers.

Tijdens een grote onderhoudsinspectie auto wordt de hele auto grondig nagelopen. Dit duurt dan ook meestal een halve dag. Bij voorkeur breng je de auto ‘s ochtends, zodat je hem aan het einde van de dag weer kunt ophalen. Je kunt er dus niet op wachten. Eventueel staat er een leenfiets tot je beschikking als je die nodig hebt.

De distributieriem is een zeer belangrijk onderdeel in je auto, die verschillende belangrijke onderdelen met elkaar verbindt. Hij zorgt voor de aandrijving van de nokkenassen die er op hun beurt voor zorgen dat de kleppen per cilinder op het juiste moment openen en sluiten. De distributieriem is ook verantwoordelijk voor de aandrijving van de olie-, brandstof- en waterpomp.

De distributieriem is gekarteld (getand) zodat hij niet kan slippen, maar hij kan wel slijten; Na verloop van tijd kunnen er breuken of (haar-)scheurtjes ontstaan, of zelfs loskomende tanden.

Als er door slijtage een tand verspringt, zal de motor slecht of zelfs helemaal niet meer lopen. In het ergste geval breekt de distributieriem en veroorzaakt hij zware schade aan de motor. Het herstellen van die schade als gevolg van een gebroken riem kost een hoop meer dan alleen het vervangen ervan.

Voor een grote beurt in Amersfoort ga je naar
De Garage Modemweg 3 Amersfoort